Sigurno eko pranje – stupnjevi zaprljanosti

Jedno od najčešćih pitanja sa kojim se susrećemo je ono kada je moj auto previše prljav za eko pranje sa Eco Touch Waterless Car Wash sredstvom.
To je posebno aktualno u jesen te kada se približava zima i kada su vozila izložena puno jačem intenzitetu dnevnog zaprljanja.

Započnimo odmah sa očiglednim. Veće naslage blata, pijeska i osušene soli sigurno ne bi trebale biti uklanjane metodom eko pranja bez upotrebe tekuće vode. Iako je i tako nešto moguće ali uz primjenu drugačije tehnologije sa više stupnjeva pranja te uz upotrebu veće količine mikrofibra krpa, mi to ipak ne preporučujemo.
Ponekad postoje slučajevi kada je vozilo na „granici“ pa niste sigurni koju metodu upotrijebiti. Na sljedećim slikama možete vidjeti približne granice preporuke upotrebe sistema eko pranja i Eco Touch Waterless Car Wash sredstva.

Na prve dvije slike vidimo vozilo laganog i srednjeg nivoa zaprljanosti. Prvo vozilo je samo lagano prekriveno prašinom i tu je primjena eko pranja potpuno sigurna.
Na drugoj slici imamo malo jače naslage nečistoće na površinama vozila no još uvijek je moguća sigurna primjena postupka eko pranja.

Na trećoj slici vidimo vozilo koje zahtijeva maksimalnu pažnju prilikom korištenja sistema eko pranja.
U ovom slučaju čak se radi o intenzitetu zaprljanosti koje prelazi granicu sigurne upotrebe postupka eko pranja ali uz upotrebu veće količine sredstva za eko pranje i veće količine mikrofibra krpa moguće je sigurno oprati vozilo ali će nam za to trebati puno više vremena.

Na zadnjoj slici jasno se vidi nivo zaprljanosti koji nadilazi mogućnosti sigurne primjene postupka eko pranja. Vidljive su velike i osušene nakupine blata koje treba obavezno ukloniti ispiranjem sa vodom pod pritiskom prije sigurne primjene postupka eko pranja. Prije upotrebe samog proizvoda dobro je odraditi i proces predpranja i namakanja nečistoće kako bi ju što jednostavnije i bez upotrebe sile mogli ukloniti sa površine.

 


stupnjevi-zaprljanja-1

SHARE IT:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.